Cezario salotos – tinkamiausias jų receptas

Cezario salotos

Turbūt kiekvienas žino, iš ko yra sudarytos cezario salotos – tai vištiena, Iceberg‘o (arba romaninės) salotos, skrebučiai ir tarkuotas parmezano sūris. Tačiau nedaugelis žino, kad svarbiausi yra anaiptol ne šie cezario salotų ingredientai. Norint pasiekti tobulą skonį, būtina daugiausiai dėmesio skirti cezario salotų padažui, kuris turi didžiausios įtakos cezario salotų skoniui. Žinoma, galbūt manote, kad pagaminti cezario salotas yra labai paprasta, tačiau jei pastebėtumėte, bene kiekviename restorane ar kavinėje, kurioje klientams yra siūlomos cezario salotos, jų skonis labai skiriasi. Tai reiškia, kad nors vadovaujamasi iš pirmo žvilgsnio tuo pačiu baziniu cezario salotų receptu, galutinis šių salotų skonis būna ne toks pats, todėl jei jūs mėgstate cezario salotas, turėtumėte savo rankomis jas pagaminti ne vieną kartą, kol galiausiai galėtumėte pasiekti norimą rezultatą.

Kaip bebūtų, didelę reikšmę turi ir pats cezario salotų receptas, todėl jei iki šiol cezario salotas gamindavote vadovaudamiesi savo intuicija ir nesivadovavote jokiu konkrečiu receptu, neabejotinai susidurdavote su įvairiais keblumais, kadangi kaskart jūsų pagamintų cezario salotų skonis skirdavosi. Taigi, kaip jau supratote, jums tiesiog būtina atrasti patį tinkamiausią cezario salotų receptą ir pabandyti juo vadovaujantis pagaminti šias daugelio žmonių dievinamas salotas. Kai tai padarysite, labai tikėtina, kad jūsų pagamintų cezario salotų skonis bus būtent toks, koks ir turėtų būti – gardus ir atimantis žadą.

Be to, jei esate šių salotų mėgėjai, jums turėtų būti smalsu, kaip atsirado šios visame pasaulyje plačiai paplitusios salotos. Pastebima, kad nemaža dalis žmonių mano, jog cezario salotos kilo nuo Julijaus Cezario. Tačiau tai yra netiesa. Šias salotas sukūrė vieno restorano šefas. Ir tai įvyko labai atsitiktinai. Kadangi vykdo didelis vakarėlis, galiausiai išseko virtuvėje esančios maisto produktų atsargos, tačiau virtuvės šefui vis tiek reikėtų sukurti kažką, kas patiktų svečiams. Turėdamas tik vos kelis ingredientus, jis pabandė iš jų pagaminti salotas, kurios ir buvo pavadintos cezario salotomis. Be abejo, šios salotos sulaukė didžiulio dėmesio ir populiarumo, todėl restorano lankytojai „išsivežė“ jų receptą į Los Andželą, kur jos žaibiškai išpopuliarėjo.